top of page
Zoeken

Agility training

Agility training is een behendigheidstraining waarbij je samen met je hond zo snel mogelijk een parcours loopt, waarbij je hond sprongen moet maken en tunnels en andere obstakels moet nemen. Hierbij wordt er al snel gedacht dat de kortsnuitige rassen hier ongeschikt voor zijn, maar niets is minder waar.

Picture: American Kennel Club


Gezien de grote aantallen kortsnuitige honden die over heel de wereld aan Agility training doen, blijkt maar weer dat een lange snuit niet nodig is om te rennen, springen, hindernissen te nemen en lichamelijk flink in te kunnen spannen.


Video: @abe_thepug

Foto: @abe_thepug


Zolang je je hond maar fit houdt, en op zijn gewicht blijft letten, hoeft het qua ademhaling ook geen probleem te zijn om je hond zo te laten sporten en bewegen.


Video: @igorpugdog

Foto: @igorpugdog


Zo zijn er ook kortsnuitige honden die aan Mantrailing doen. Bij Mantrailing voert de baas een hond aan de lijn die voorop loopt. Het doel is om een bepaald persoon in een gebouw of buiten te vinden met behulp van een zogenaamd geurvoorwerp

(bijvoorbeeld een gedragen t-shirt). Het is dus een speurtocht waarbij de hond zwevende geurdeeltjes waarneemt.

Detectie is ook een populaire hondensport. Bij Detectie leer je de hond een bepaalde aangeleerde geur te zoeken en deze op een juiste manier aan te duiden. Het is afgeleid van bijvoorbeeld de douane honden op Schiphol die worden ingezet voor narcotica. Tijdens een cursus Detectie leer je de hond een zelf gekozen geur aan, zoals koffie, vanille, wiet etc. Uiteindelijk is het ook mogelijk meerdere geuren aan te leren. Bij deze sport denk je ook niet direct aan de kortsnuitige rassen, maar op de foto hier naast, showt de kleine Tinkerbell vol trots haar diploma.


Tinkerbell gaat naar de Speurhondenschool, en ze bleek een neus te hebben voor Mantrailing en Detectie, en, nog belangrijker: ze heeft er ontzettend veel plezier in.

And what do you think about surfing?

It's just a normal day for this Pug in California named Gidget:

Video: @surf_gidget_the_pug

Video: @surf_gidget_the_pugSchrijf je in voor de nieuwsbrief

Als hondenliefhebber wil je natuurlijk op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de gezondheid en het welzijn van je trouwe viervoeter. Daarom is het zeker de moeite waard om je in te schrijven voor de nieuwsbrief van Stichting Welzijn voor de Hond. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwste onderzoeken. Mis niets en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina!


Comentários


Os comentários foram desativados.
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates en nieuws.

Thanks for submitting!

bottom of page