top of page
Zoeken

The Cambridge BOAS test -Jane Ladlow-

Bijgewerkt op: 1 mei 2023

Jane Ladlow is een gespecialiseerde dierenarts, en als wetenschapper verbonden aan de universiteit van Cambridge. Zij doet al 20 jaar onderzoek naar BOAS en zij geeft lezingen over heel de wereld over haar bevindingen.


Haar wetenschapsgroep heeft een speciale test ontwikkeld, de Cambridge BOAS test, waarbij de aan- of afwezigheid van BOAS kan worden aangetoond.


De lengte van de neus alleen, is volgens Jane Ladlow geen indicator voor BOAS. De Cambridge BOAS test is een veel breder opgezette test waar oa gekeken wordt naar de grootte van de neusgaten, de omtrek van de nek, en lichaamsconditie, zoals ook overgewicht. Jane ziet bijvoorbeeld een grotere correlatie tussen ademhaling en overgewicht dan tussen ademhaling en neuslengte.Hieronder een stukje van de FCI-FCM conference, waar Jane Ladlow uitleg geeft over de BOAS test.En hieronder licht ze toe waarom het niet mogelijk is om naar aanleiding van het uiterlijk te beslissen of een hond wel of niet moeilijkheden heeft met ademen.Jane Ladlow: "..Panting is fine, panting is allowed, okay, every dog pants.."

Het hijgen zelf zegt niet of de hond serieuze ademhalingsproblemen heeft:


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Als hondenliefhebber wil je natuurlijk op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de gezondheid en het welzijn van je trouwe viervoeter. Daarom is het zeker de moeite waard om je in te schrijven voor de nieuwsbrief van Stichting Welzijn voor de Hond. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwste onderzoeken. Mis niets en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina!

Comments


Commenting has been turned off.
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates en nieuws.

Thanks for submitting!

bottom of page