top of page
Zoeken

Wereld Dieren Dag

Het is vandaag Wereld Dierendag! Wensen we niet allemaal dat alle dieren zo behandeld zouden worden zoals de honden op de foto's hieronder?


Nou, het zijn weliswaar grappige cartoons dus wel een beetje overdreven, maar het is wel zo dat we liever verwende honden zien dan verwaarloosde honden.


We begrijpen niet waarom mensen nog steeds honden kopen bij broodfokkers. Weten mensen dan niet dat ze door daar honden te kopen, er alleen maar meer ongezonde en ongelukkige honden op deze wereld blijven?

We begrijpen ook niet waarom mensen honden nemen als ze er geen tijd voor hebben.

We zouden willen dat mensen twee keer nadenken voordat ze een hond kopen, en dat ze beseffen dat niet elke hond bij hun persoonlijkheid of levensstijl past.


Even wat voorbeelden:

-Mensen zouden moeten weten dat sommige honden echt lange wandelingen nodig hebben, elke ochtend en avond, en andere rassen slapen liever 22 uur per dag.

-Alle honden hebben menselijk contact nodig, maar bepaalde hondenrassen hebben het echt veel meer nodig dan anderen.

-Sommige honden zijn kieskeurig met voedsel en blijven mager, anderen zijn altijd hongerig en je moet serieus op hun gewicht blijven letten.

-Voor sommige honden is het niet gezond om trappen te lopen, terwijl het voor anderen geen probleem is.

-Sommige rassen springen in elke vijver die ze tegenkomen, terwijl andere honden een hekel hebben aan water.

-Er zijn rassen die geen probleem hebben met hete zomertemperaturen, maar andere rassen kun je beter binnen laten als het te heet is.

-Sommige honden zijn gefokt om urenlang schapen te kunnen hoeden, anderen zijn gefokt om de voeten van hun meesters warm te houden, dus je kunt je voorstellen dat de karakters van deze honden totaal verschillend zijn. En afhankelijk van welk karakter je leuk vindt, kies je je hond.

Maar alle honden zijn mooi en alle rassen hebben hun positieve en negatieve eigenschappen.

Dierenrechtenorganisaties die pretenderen van dieren te houden maar proberen bepaalde rassen uit te roeien omdat ze afwijken van de norm, lijken te vergeten waar het allemaal om draait: het draait allemaal om liefde voor de verschillende dieren en liefde voor de verschillende rassen. Met dat in gedachten zou je rassen niet willen verbieden en elimineren, maar zou je alle rassen willen helpen waar dat nodig is om gezonder te worden.Subscribe to the newsletter

As a dog lover, you naturally want to stay informed about the latest developments regarding the health and well-being of your loyal companion. That's why it's definitely worth subscribing to the newsletter of the Welfare for Dogs Foundation. By doing so, you will always stay up to date with the latest developments and newest research. Don't miss out on anything and subscribe to our newsletter at the bottom of this page now!

Comments


Commenting has been turned off.
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates en nieuws.

Thanks for submitting!

bottom of page